Nieuws Wie wij zijn Teams Contact Werken bij Andere initiatieven
Buurtzorg Jong

Een nieuwe kijk op zorg en hulp voor jeugd en gezin

Buurtzorg Jong organiseert jeugdhulp volgens de principes van Buurtzorg. Dit houdt in dat werken vanuit vertrouwen in de professionaliteit van onze medewerkers. Als professional bij Buurtzorg Jong organiseer je je werk zelf en daarbij wordt je gefaciliteerd door de organisatie. De teams van Buurtzorg Jong zijn in feite zelf een kleine organisatie die verantwoordelijk zijn voor alles van hun locatie tot hun bedrijfsvoering. Dit doen zij volgens de visie en binnen de kaders van de organisatie en de gemeentelijke opdrachtgever.

Hoe ziet je functie eruit?

Als jeugd- en gezinswerker zet je jouw kennis en expertise in om jeugdigen en gezinnen  in het werkgebied van je team bij te staan met raad en daad. De ondersteuning vanuit Buurtzorg Jong is praktisch, concreet en oplossingsgericht op het versterken van gezinnen, jeugdigen en hun omgeving. Indien noodzakelijk, wordt door Buurtzorg Jong verwezen naar specialistische jeugdhulp. Hierin is het van belang dat jij op basis van jouw onderzoek een weloverwogen besluit vormt en een advies formuleert aan de gemeente over het afgeven van een beschikking voor specialistische jeugdhulp. Bij Buurtzorg Jong werk je intensief samen met je collega’s, de (lokale) samenwerkingspartners en de gemeente. De teams bestaan uit collega’s met verschillende expertise die elkaar aanvullen.

Wat kan je van ons verwachten?

  • Een deskundig en enthousiast zelfsturend team.
  • Diverse mogelijkheden van casusoverleg en het sparren met collega’s
  • Grote mate van verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en professionele autonomie.
  • Duidelijke kaders die je kunt raadplegen in ons handige systeem.
  • Een gevarieerde functie, waarin beroep wordt gedaan op je kennis en ervaring, maar ook de uitdaging wordt geboden voor verdere ontwikkeling
  • Trainingen gericht op het bevorderen van de professionaliteit binnen de zorg voor jeugd en gezin
  • Een vrij te besteden jaarlijks opleidingsbudget. 
  • Alle intervisie en trainingen die voldoen aan de SKJ registratie-eisen.

Wil je solliciteren?

Onder 'werken bij' kan je zien of er openstaande vacatures zijn in één van onze teams. Een open sollicitatie sturen mag natuurlijk ook. Kijk onder 'Teams' welk team bij jou in de buurt actief is en hoe je ze kunt bereiken. 

Team


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.