Nieuws Wie wij zijn Teams Contact Werken bij Andere initiatieven
Buurtzorg Jong

Het Buurtteam

Het Buurtteam

Het Buurtteam biedt hulp en begeleiding aan volwassen in de gemeente of buurt waar we werkzaam zijn. Wij zijn het eerste contact om u te helpen bij allerlei hulpvragen. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor vragen op psychisch en sociaal gebied of maatschappelijk werk. Samen bespreken we de hulp die u nodig heeft, maar ook wat u zelf kunt. Mensen in uw omgeving spelen daarbij een belangrijke rol.

Meer weten over Het Buurtteam?

Ga naar hun eigen site: www.hetbuurtteam.nl

De vuistregeles van Het Buurtteam

 

Meedoen in de buurt
Meedoen is de buurt begint met goed contact in de buurt. Weet dat u er niet alleen voor hoeft te staan. Het is fijn om op iemand terug te kunnen vallen. Of om juist voor iemand anders van betekenis te zijn. We kunnen samen op zoek naar uitbreiding van uw sociale netwerk.

Passende ondersteuning
Soms lukt het niet om zelfstandig uw leven vorm te geven. Wanneer u hulp nodig heeft, bezoeken wij u thuis en maken een plan-op-maat. Als het nodig is, verwijzen wij u door naar specialistische begeleiding. 

Waardevolle daginvulling
Het is goed om overdag bezig te zijn en om van betekenis te zijn in de maatschappij. De invulling hiervan is voor iedereen anders. Voor de één betekent dit betaald werk of vrijwilligerswerk. Voor de anders dagbesteding passend.

Financiën op orde
Als het niet lukt om uw administratie op orde te houden kan dit grote gevolgen hebben stress veroorzaken. Het is fijn om te weten hoeveel u  te besteden heeft. Samen zoeken we een oplossing zodat we financiële problemen niet groter worden.

Een fijn thuis
Een fijn thuis betekend niet alleen dat u woont in een passende woning, het hoort ook een veilig plek te zijn voor alle huisgenoten. Wij kunnen u helpen dit te behouden of u toe te leiden naar een stabiele woonsituatie.


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.