Project Voor Lkaar in Zeist

Buurtzorg Jong gaat voor de komende drie jaar een samenwerking aan met de gemeente Zeist. In deze gemeente zullen wij onze ervaring met hulp aan kinderen en hun gezinnen en onze ervaring met de hulp aan volwassenen (vanuit Het Buurtteam) gaan combineren in één team voor de L-flat in Zeist.

Voor Lkaar

Het project Voor L kaar richt zich op het extra ondersteunen van bewoners in de L-flat in de wijk Vollenhove. De 1600 bewoners van de L flat hebben ieder een eigen achtergrond en verhaal. Tijdens een 3 jaar durende renovatie door de woningbouwvereniging krijgen de 728 woningen in de flat een opknapbeurt. Door deze renovatie verwachten we een toename van vragen, mogelijkheden voor contact, maar ook van stress en overlast. Het project Voor L kaar biedt met een zelfsturend team snel en effectief ondersteuning aan de bewoners in deze bijzondere situatie.

Het project is gekoppeld aan de tijdsduur van de renovatie (drie jaar). Het is onderdeel van de brede wijkaanpak Vollenhove Vooruit 2020 2035. 

Professionals Jeugdhulp, Volwassen hulpverlening en Welzijn.

Het team voor het project Voor L kaar wordt samengesteld uit medewerkers met verschillende expertise die elkaar kunnen versterken. De professionals van het project Voor L kaar zetten hun kennis en expertise in om de bewoners van de L-flat bij te staan met raad en daad tijdens de renovatie. In deze periode willen we waar mogelijk rust en stabiliteit bewaken of creëren en geen stress. De ondersteuning van de professionals  is praktisch, concreet en gericht op het versterken van de zelf redzame vaardigheden van de bewoners. Zij werken oplossingsgericht vanuit een positieve houding. Het team zal intensief samenwerken de (lokale) samenwerkingspartners en de met de gemeente Zeist. 

Vacature

Op dit dit moment starten we met het werven van vakmensen die graag hun kennis en kunde inzetten voor dit innovatieve project. Bekijk de vacature hier.