Corona: als je je niet veilig voelt

Geen school, geen sport, geen vrienden over de vloer. Opeens zit je de hele dag thuis. Wat nu als je niet lekker in je vel zit? Wat als het tussen jou en je vader of moeder niet zo lekker gaat? Wat nu als je je niet op je gemak voelt thuis? Er zijn mensen die met je willen praten en je kunnen helpen als dat nodig is. Hieronder vind je meer informatie over waar je terecht kunt om je verhaal te vertellen. 

Ben je in gevaar? Bel de Politie of bel met Veilig Thuis

veilig thuis logo234xBen je bang dat je gevaar loopt? Is er nu geweld om je heen? Je mag altijd bellen met de Politie op 112 of met Veilig Thuis op nummer 0800-2000. Zij zorgen dat je hulp krijgt als je dat nodig hebt. 

Ga naar de site van Veilig Thuis

 

Even je verhaal doen? De kindertelefoon staat voor je klaar

kindertelAls je je niet goed voelt, als er ruzie om je heen is, als je mensen niet kunt vertrouwen... Het maakt eigenlijk niet uit wat er is, de mensen van de Kindertelefoon nemen je verhaal serieus. Je kunt bellen of chatten met een vrijwilliger of met een leeftijdsgenoot. Als je hulp nodig hebt, dan helpen ze je op weg. 

Ga naar de kindertelefoon

Chatten met de hulpverleners van Fier kan zelfs in de nacht

FierIn de avond en in de nacht kan je chatten met mensen van Fier. Ze luisteren naar je en helpen je verder als dat nodig is. De chatroom is doordeweeks open van 19.00 uur in de avond tot 06.00 uur in de ochtend. In het weekend kan je er terecht tussen 20.00 uur in de avond en 06.00 uur in de ochtend. 

Ga naar de chatbox van Fier

Ruzie of geweld in huis? Praat met stichting Hear My Voice

hmvRuzie of geweld in huis kan je een heel onrustig en onveilig gevoel geven. Wil je erover praten met iemand die weet hoe dat is? De ervaringsdeskundigen van Hear My Voice staan voor je klaar. 

Ga naar de site van Hear My Voice

 

Vraag hulp bij het lokale team in jouw gemeente

BZJ gemeentenkaartIedere gemeente heeft een lokaal team waar je naartoe kunt als je hulp nodig hebt. Soms kan je hiervoor naar het Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt, soms kan je ook terecht bij de gemeente zelf. In sommige gemeenten is een team van Buurtzorg Jong. Onze teams zijn elke dag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00. Wanneer je ons belt, krijg je geen telefooncentrale, maar direct een professional aan de lijn die in jouw buurt werkt. Op de "teams pagina" kan je zien of er in je buurt een team van Buurtzorg Jong actief is.

Kijk op de teams pagina